Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat ik verbetering merk met orthomoleculaire therapie?

Met veel reguliere geneesmiddelen is een zeer snelle verbetering van de symptomen merkbaar. Denk maar aan een paracetamol bij de meeste vormen van hoofdpijn.
Bij orthomoleculaire therapie worden oorzaken van een disbalans behandeld en dat heeft over het algemeen meer tijd nodig. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de situatie. Een algemene richtlijn is dat u na 3 tot 6 weken verbetering gaat merken. Significante verschillen worden globaal over een periode van 3 maanden waargenomen. Dit heeft te maken met de tijd die het lichaam (en de geest!) nodig heeft om weer in balans te kunnen komen.

Geven voedingssupplementen bijwerkingen?

Nagenoeg geen enkel voedingssupplement. mits zorgvuldig voorgeschreven, geeft bijwerkingen. Het kan wel voorkomen dat, doordat het lichaam weer balans zoekt, er tijdelijke vererging van de klachten optreedt. Een dergelijke periode duurt over het algemeen niet langer dan een paar dagen tot 2 weken.

Wat kost mij een orthomoleculaire behandeling?

Dit is sterk afhankelijk van de ernst van de gezondheidsklachten. Veelal krijgt u de consulten via uw zorgverzekeraar vergoed (raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden).
Supplementen worden helaas niet vergoed. For Balance stelt een behandelplan op waarbij ook een indicatie wordt gegeven van wat u per dag kwijt bent aan supplementen. Uiteraard beslist u zelf of dit past binnen uw budget.
Laboratorische onderzoeken kunnen, als dit via een huisarts of specialist wordt aangevraagd, in aanmerking komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Sommige specialitische onderzoeken worden niet vergoed. In overleg met u worden de mogelijkheden op dit vlak besproken.

Array